3/11/17

Maccheroni alla chitarra *Itàlia





I amb aquesta recepta posem punt i final al repte CRI que ens ha anat proposant des de El Cajón Desastre de Maggie. Una llàstima que ja s’acabe!


Els maccheroni a la chitarra són una rrecepta de la regió de Abruzzo i deuen lo seu nom gràcies a la manera de fer-los. Al següent vídeo podeu vore com se fan a la manera tradicional.


Com que no tinc cap utensili que se li assemble, la nostra amfitriona mos ha dixat utilitzar la màquina per a fer pasta. Com sempre, jo he fet la meua versió del plat. Aquí teniu los ingredients originals i les meues modificacions.

Ingredients:
Per la pasta:
400g di farina
4 uova
1 cucchiaino di olio
Sale
Per il sugo:
300g si agnello (ho he substituït per 100g soja texturitzada)
4 pomodori maturi
1 bicchiere di vino bianco secco
1 cucchiaio abbondante di olio di oliva
Un rametto di rosmarino
Sale
Pepe

Preparació:
Posem la soja texturitzada en aigua per a que s’hidrate, uns 10-15 minuts és suficient.


Escorrem la soja texturitzada i la posem a un bol en lo vi, l’all trinxat, la rameta de romer desfeta, sal i pebre. Ho rememen bé i ho dixem marinar durant dues hores.

Barregem la farina en los ous, l’oli i la sal per a fer la massa.

Fem boletes amb la massa i les estenem en lo corró.

Les passem per la màquina per a que queden ben planetes.

Desprès les tornem a passar tot canviant la peça de la màquina i li donem la forma. Hem de recordar d’anar posant farina per a que no s’apeguen entre ells.


A una cassola de terra posem un xorro d’oi i afegim la soja texturitzada marinada. Uns 10 minuts.

Pelem unes tomaques i les fem a trossos. (Si les escaldeu se pelaran més fàcil)
Afegim les tomaques al sofregit tallades a trossets. Dixem coure.

Bullim aigua i coem los maccheroni.

Escorrem bé i servim en la salsa per damunt.

3 comentaris:

  1. Hola Cristina, te ha quedado genial la pasta y me gusta tu versión con sola en vez de carne. Yo hice la salsa sin carne directamente.
    Besos y feliz viernes!

    ResponElimina
  2. Gracias Cris por apoyar siempre el reto y participar, ha sido un placer tener tus versiones. Y la pasta te ha quedado genial! Un besazo

    ResponElimina
  3. Cristina como siempre tus versiones me hacen alucinar, no dudo lo rica que te ha quedado son soya, toda una grata experiencia hacer pasta. Mil besos

    ResponElimina