10/10/17

Amanida de bajoques i pataques amb vinagreta de mostassa antiga







Avui una adaptació d’una recepta d’un llibre fantàstic amb moltes idees culinàries veganes.


Ingredients:
500g bajoques rodones
4 o 5 pataques noves de diferents tipus
8 xampinyons
1 ceba morada
Oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Per a la vinagreta:
3 C d’oli d’auliva
2 C mostassa antiga
1 ½ C xarop d’agave
Sal

Preparació:
Rentem bé les pataques i les tallem a galls.


Les posem a una safata de vidre i los hi tirem un xorro d’oli i salpebrem.


Les coem al forn a 200º i les anem remenant de tant en tant fins que estiguen cuites.


Rentem i fem a trossos les bajoques. Les bullim i una vegada cuites les posem en un bol amb aigua i gel durant un minut, escorrem i reservem.
Pelem la ceba i la tallem a juliana. La sofregim.


Netegem los xampinyons i los tallem a làmines. Los afegim al sofregit de la ceba i coem.


Quan estiguin fets, ho dixem gelar.
Preparem la vinagreta.
Una vegada tot estigue fresc ho barregem bé amb la vinagreta i servim.


Una plat boníssim!
Ah! I també lo podeu preparar la nit ans i gaudir-lo en san demà a la carmanyola. O bé acabat de fer a temperatura ambient. És un plat molt versàtil.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada